Tubklänningar

Sponsrade länkar


Avsaknaden av axelband och den sexiga, åtsittande passformen är tubklänningens främsta kännetecken. Klänningen kläms fast på kroppen och får därigenom formen av en tub.

Blå tubklänning
Tubklänningar saknar axelband och får därigenom formen av en tub. En tubklänning är i normalfallet ärmlös.

Tubklänningen är en sexig och åtsittande klänning som särskilt lämpar sig för kvinnor som vill framhäva bystpartiet. Klänningens axelbandslösa skärning bidrar till att klänningen får formen av en tub. Akilleshälen med tubklänningen är dock att den tighta passformen även framhäver fettvalkar och asymmetriska delar som inte hade markerats av mera uppburrade klänningar.

Prova din tubklänning på förhand

En tubklänning bör provas på förhand och om möjligt måttanpassas efter bärarens kroppsmått – detta eftersom klänningen kläms fast på kroppen. Att köpa en tubklänning online är förbundet med en vild chansning – en alltför stor tubklänning riskerar att glida ner och blotta bysten, medan tighta tubklänningar å andra sidan framhäver ogynnsamma fettvalkar. För den som ändå vågar handla tubklänningar online har Nelly, Asos och Forever21 ett rikt utbud av tubklänningar för vardagsbruk. Välj en enfärgad svart, röd eller vit tubklänning om du vill att klänningen ska hålla sig modern under flera säsonger.

Tubklänningar förfinar kroppsformen

För den som är mån om att bära en klänning som korrigerar fettvalkar – och tack vare specialanpassade inlägg slätar ut kroppsliga ojämnheter – är korrigerande tubklänningar ett utmärkt val. Dessa är emellertid dyra i inköp eftersom de måste måttanpassas och skräddarsys med utgångspunkt i bärarens kroppsform.

Sponsrade länkar