Stickade klänningar

Sponsrade länkar


Mönsterstickade klänningar är en modegren bland klänningar som hållit i sig sedan några årtionden. En fördel med stickade klänningar är att de är varma och därmed kan användas hela året.

Stickad ylleklänning
Fashionabelt stickad klänning i äkta ylle. Svarta accessoarer ger den moderna looken extra tyngd.

Stickade klänningar är ovanliga och således väl lämpade för den som eftersträvar en unik outfit. Tyvärr är de också svåra att få tag på ute i handeln – och i regel är de något dyrare än trikå- och bomullsklänningar. Stickade klänningar är snygga att bära med matchande leggings och stövlar under årets kalla månader.

Stickad klänning med stövletter

För att skapa en modernare outfit kan man kombinera stickade klänningar med midjebälten, som byts ut inför varje säsong för att modernisera utseendet en aning. Stövletter är en skotyp som passar väl ihop med stickade klänningar – både stövletterna och de stickade klänningarna är nämligen framställda för att användas under kalla månader.

Sticka klänning på egen hand

De stickade klänningar som återfinns i butiker som La Redoute och MQ är av naturliga skäl maskinstickade även om utseendet ibland ger sken av att vara handstickat. Som alternativ till dessa maskinstickade klänningar kan den som har god stickvana försöka sig på att sticka sin klänning på egen hand. I annat fall erbjuder Lindex och Gina Tricot i skrivande stund de maskinstickade bomullsklänningar som mest efterliknar handstickade plagg. För en äkta handstickad klänning kan man däremot få betala flera tusenlappar – såvida man inte gör fynd utomlands.

Sponsrade länkar